Forum » Javascript » Javascript gegevens invoeren

  1. Ceees2

    Hallo ml\'rs

    Het gaat over het onderstaande code stukje.
    Het script ververst elke seconde de pagina, ik zou graag willen dat mensen zelf kunnen invullen met hoeveel seconden de pagina ververst word. Gewoon zo\'n input balkje ofzo.


    Voorbeeld(Van de onderstaande code) KLIK

    Code
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    32
    33
    34
    35
    36
    37
    38
    39
    40
    41
    42
    43
    44
    45
    46
    
    <html>
    <body>
    <iframe src =\"http://tt.omropfryslan.nl/teletext/ttpage.asp?pag=898\" width=\"100%\" height=\"1000\">
      <p>Your browser does not support iframes.</p>
    </iframe>
    <script language=\"JavaScript\"> 

    //hier moet je de seconden invullen dus hier zou het dnek ik dan moeten komen
    var refreshinterval=1 

    var displaycountdown=\"no\" 


    var starttime 
    var nowtime 
    var reloadseconds=0 
    var secondssinceloaded=0 

    function starttime() { 
    starttime=new Date() 
    starttime=starttime.getTime() 
    countdown() 


    function countdown() { 
    nowtime= new Date() 
    nowtime=nowtime.getTime() 
    secondssinceloaded=(nowtime-starttime)/1000 
    reloadseconds=Math.round(refreshinterval-secondssinceloaded) 
    if (refreshinterval>=secondssinceloaded) { 
    var timer=setTimeout(\"countdown()\",1000) 
    if (displaycountdown==\"yes\") { 
    window.status=\"Page refreshing in \"+reloadseconds+ \" seconds\" 


    else { 
    clearTimeout(timer) 
    window.location.reload(true) 


    window.onload=starttime 
    </script> 

    </body>
    </html>



    Groeten, Cees

    Bewerkt door Ceees2 op ma 09-11-2009 om 20:36
    ma 09-11-2009 om 20:26
Reacties (7)

Reageren
  1. Larsisgoed9

    A.j.b

    Code
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    31
    32
    33
    34
    35
    36
    37
    38
    39
    40
    41
    42
    43
    44
    45
    46
    47
    48
    49
    50
    51
    52
    
    <?php if(isset($_POST[\'send\'])){ ?>
    <html>
    <body>
    <iframe src =\"http://tt.omropfryslan.nl/teletext/ttpage.asp?pag=898\" width=\"100%\" height=\"1000\">
      <p>Your browser does not support iframes.</p>
    </iframe>
    <script language=\"JavaScript\"> 

    //hier moet je de seconden invullen dus hier zou het dnek ik dan moeten komen
    var refreshinterval=<?php echo $_POST[\'ververs\']; ?> 

    var displaycountdown=\"no\" 


    var starttime 
    var nowtime 
    var reloadseconds=0 
    var secondssinceloaded=0 

    function starttime() { 
    starttime=new Date() 
    starttime=starttime.getTime() 
    countdown() 


    function countdown() { 
    nowtime= new Date() 
    nowtime=nowtime.getTime() 
    secondssinceloaded=(nowtime-starttime)/1000 
    reloadseconds=Math.round(refreshinterval-secondssinceloaded) 
    if (refreshinterval>=secondssinceloaded) { 
    var timer=setTimeout(\"countdown()\",1000) 
    if (displaycountdown==\"yes\") { 
    window.status=\"Page refreshing in \"+reloadseconds+ \" seconds\" 


    else { 
    clearTimeout(timer) 
    window.location.reload(true) 


    window.onload=starttime 
    </script> 

    <?php
    } else{
    echo \'Ververs de pagina voor .. seconden:<br /><br />\';
    echo \'<form method=\"post\"><input type=\"text\" name=\"ververs\" value=\"Vul het hier in.\"><input type=\"submit\" name=\"send\" value=\"Verstuur!\"></form>\';
    }
    ?>
    </body>
    </html> 



    JE HEBT WEL PHP KENNIS EN SERVERRUIMTE NODIG!!!


    Rapifia Nederland
    ma 09-11-2009 om 21:26
  2. Ceees2

    Werkt wel maar niet helemaal zoals ik het wil
    klik
    Ik weet niet of het kan dat als je het hebt ingevuld dat je dan niet steeds opnieuw hoeft in te vullen maar dat hij gewoon steeds om bijvoorbeeld 3 seconden ververst

    ma 09-11-2009 om 21:44
  3. Tim

    Quote: larsisgoed9
    A.j.b
    [..]

    JE HEBT WEL PHP KENNIS EN SERVERRUIMTE NODIG!!!
    Ja grapjas, en op het moment dat de pagina reload krijg je het formulier weer voorgeschoteld:\').

    Klik, ff snel gemaakt, geen PHP voor nodig (Rechtsklikken » Bron).

    Bewerkt door Tim op di 10-11-2009 om 12:36
    di 10-11-2009 om 12:35
  4. Mastalinez

    Quote: ceees2

    Werkt wel maar niet helemaal zoals ik het wil
    klik
    Ik weet niet of het kan dat als je het hebt ingevuld dat je dan niet steeds opnieuw hoeft in te vullen maar dat hij gewoon steeds om bijvoorbeeld 3 seconden ververst


    Die van Tim werkt wel goed, hij haalt het aantal seconden uit je link (achter # vermeld).

    Er is ook een andere oplossing:

    Dan moet je werken met een database, van PhpMyAdmin.
    Dan slaat hij je IP op in de database, en het aantal seconden dat je ingevoerd hebt en dan gaat hij uit de database halen hoevaak hij moet refreshen vanaf jou IP.
    Voer je daarna weer een ander getal, komt deze weer in een tabel te staan in je database.

    Hier bij heb je tevens wel kennis nodig met PHP.

    Bewerkt door Mastalinez op di 10-11-2009 om 13:32
    di 10-11-2009 om 13:29
  5. Ceees2

    Quote: tim

    [..]Ja grapjas, en op het moment dat de pagina reload krijg je het formulier weer voorgeschoteld:\').

    Klik, ff snel gemaakt, geen PHP voor nodig (Rechtsklikken » Bron).

    JAA precies wat ik zocht, dankje

    di 10-11-2009 om 16:24
  6. Tim

    Quote: mastalinez
    Die van Tim werkt wel goed, hij haalt het aantal seconden uit je link (achter # vermeld).

    Er is ook een andere oplossing:

    Dan moet je werken met een database, van PhpMyAdmin.
    Dan slaat hij je IP op in de database, en het aantal seconden dat je ingevoerd hebt en dan gaat hij uit de database halen hoevaak hij moet refreshen vanaf jou IP.
    Voer je daarna weer een ander getal, komt deze weer in een tabel te staan in je database.

    Hier bij heb je tevens wel kennis nodig met PHP.
    Wel een beetje heel omslachtig, vind je zelf ook niet?
    Dan zou je het beter in een sessie of cookie kunnen zetten, cookie zou ook nog met JS kunnen. Hoe minder PHP/mySQL gebeuren, hoe minder server load...

    wo 11-11-2009 om 00:37
  7. Mastalinez

    Quote: tim

    [..]Wel een beetje heel omslachtig, vind je zelf ook niet?
    Dan zou je het beter in een sessie of cookie kunnen zetten, cookie zou ook nog met JS kunnen. Hoe minder PHP/mySQL gebeuren, hoe minder server load...


    Was om het idee ff uit te brengen.

    wo 11-11-2009 om 15:13
Reageren