Forum » Vuurwerk » Hoe maak ik me eigen vuurwerk!

 1. Audiogesprek

  Mestbom
  Wat heb je nodig:
  - Krantenpapier
  - Mest (chemische mest, dit lukt niet met alle soorten)
  - Een lange reep katoenen stof
  - Diesel/brandstof

  Je maakt een zakje van het krantenpapier en je vult het met mest. Dan draai je het toe en vanboven plaats je de lap stof erop. Die lap drenk je in de diesel. Steek dit aan

  Pingpongbal-rookbom
  Wat heb je nodig:
  -Pingpongbal
  -Zilverpapier

  Je pakt de pinpong bal en scheurt 3 a 4 vellen zilverpapier af. Die doe je om de pingpongbal en maak er een hoorn aan dus dan word het een soort kerstbal. Hou dan ong. 1min. een aansteker onder de PINGPONG bal. Tot hij gaat smeulen, dan nog even doorgaan en weggooien. Let op de mooie rook het is niet veel maar een pingpong bal kost ook bijna niks.

  KAS-Suiker-Rookbom
  Chemicaliën:
  - Kalkammonsalpeter/KAS (te koop bij het tuincentrum)
  - Suiker
  - Water

  Materialen
  - Weegschaal
  - Katoenen doeken of keukenpapier
  - Emmer
  - Aluminium folie
  - Ducktape
  - Sterretjes

  Maken:
  Weeg 6 delen KAS en 4 delen suiker af - naar gewicht, bijvoorbeeld: 160 gram suiker en 240 gram KAS. Doe beide stoffen in een emmer en voeg warm water (voorbeeld: 500 ml) toe tot het mengsel volledig onder water staat. Daarna goed roeren, het is niet erg als er wat korreltjes op de bodem blijven liggen, dit geeft alleen aan dat de maximale hoeveelheid KAS/suiker is opgelost. Pak nu de doeken/keukenpapier (voorbeeld: 2 keukenrollen) en laat ze nu zo veel mogelijk van de KAS-suiker oplossing absorberen. Pas of voor eventuele wondjes, ammoniumnitraat is bijtend, trek dus handschoenen aan.

  Haal de doeken uit de emmer en wring ze uit totda ze net niet meer druppelen. Hang ze vevolgens te drogen boven de verwarming of in de zon, dit duurt een aantal uur afhankelijk van de omstandigheden. Houdt ontstekingsbronnen verwijderd!. Rol de doeken/keukenpapier, als ze goed droog, strak op en plaats ongeveer 4 tot 5 sterretjes in het midden over de gehele lengte. Daarna omwikkelen met een aantal lagen aluminiumfolie (pringles-bus werkt ook perfect!).

  De rookbom is nu klaar voor gebruik. Wacht niet te lang met afsteken, ammoniumnitraat trekt namelijk vocht aan.

  Voordelen van de KAS-suiker-rookbommen zijn de lage kosten, de veiligheid en de hoge rookproductie.

  Flugel-Bom
  Wat heb je nodig?
  Flugel flesje (de inhoud kan je opzuipen)
  Vuurwerk (rotjes , nitraaten mag je allemaal zelf weten licht eraan hoe een grote knal je wilt veroorzaken )

  Werkwijze:

  Pak het flesje en draai de dop eraf. Pak het vuurwerk en breek het doormidden zodat het kruid eruit valt dat kun je op een A4tje laten vallen.
  Doe nu het kruid in het flesje en doe wat lontjes boven op. Maak een gat in het dopje en doe daar weer een lontje in. Zo nu is hij klaar.

  Tip: ren hard weg want het glas vliegt overal heen.

  Crofty bom

  Benodigdheden:
  - Alluminium folie
  - Crofty gootsteen ontstopper (super de boer) of Gootsteen ontstopper van de kruitvat. (2.50 euro)
  - 50 cl cola (drink) flesje
  - Water

  Recept:
  - Je vult een 50 cl flesje voor +- 1/4 met water en doet er een aantal propjes (8 of zo) alluminium (1,5 cm doorsnee) bij.
  Dan doe je er (!!!BUITEN!!!) +- 1/8 flesje Gootsteen ontstopper bij.
  (Kijk uit met dat spul want het bijt erg, staat ook wel op het flesje)
  Dan doe je de de dop snel op het flesje, goed schudden en op de grond zetten, neem wel een goede afstand want dat spul is echt agresief en het knalt alle kanten op.
  Uitijndelijk knalt dus het 50 cl flesje uit elkaar door de druk met een behoorlijke knal is wel lache.


  Bij informatie:
  - Bij de chemische reactie wordt het water ontleed (weet ook niet hoe) maar ik ben erachter dat er dan dus waterstofgas ontstaat.
  Mischien is er iets mee te verzinnen...........

  - De verhoudingen van de bom komen niet zo heel nou dus daar hoe je je niet al te druk om te maken.

  Lawinepijl bom
  Wat heb je nodig:
  10 goedkope haarlakbussen
  Lawinepijl
  Tape

  Tape de 10 bussen op de lawinepijl in een rondje. Zorg ervoor dat de bussen goed om de lawinepijl heen zijn getaped anders vliegt de lawinepijl ertussen weg. Zorg ook dat de lawinepijl. naar beneden is gericht. Zet nu de bom met de lawinepijl naar beneden gericht op een veldje ofzo. In elk geval niet op een plaats waar veel mensen zijn. Steek nu de lawinepijl aan en ren zo snel mogelijk weg als je kan. (ga achter een muurtje zitten).De bom zal ontploffen en er komt een vlam van zo\'n 8 meter hoog vanaf. Pas op!!!! er schieten overal scherven heen dus opgepast. Zorg in elk geval dat je achter iets verscholen zit anders wordt je doorboort met rondvliegende scherven.

  Batterij-zuur-bom
  Wat heb je nodig?
  Een fles bijv. van de cola
  20 baterijen
  een sterretje
  zout
  en water

  Vul de fles voor de helft met water. Doe dan de baterijen er allemaal in en wat zout, en draai de dop er GOED op. Laat de fles nu 1 a 2 weken staan. Er onstaat nu een gevaarlijk gas dus de fles niet lang openen want dan zijn die weken voor niets. Nu moet je op een of andere manier het sterretje in de fles krijgen, dus je kan snel een gat in de dop maken en hem erin steken. Zet de bom neer wel op een open plek iig niet bij een huis ofsow steek hem aan en maak dat je weg komt want hij gaat echt hard.

  Knaltol


  Knikkergeweer

  Om een Knikker geweer te maken heb je nodig:

  NODIG
  Een lege fles een kleine of een grote maakt nie veel uit
  Keukenfornuis-gas-aansteker (tefal is prima)
  Fietspomp
  Één of anderhalf meter pvc buis (±19 mm)
  Twee fietsventieltjes
  Twee koperen schroeven (±10 cm)
  Een \'gewone\' schroef
  Een grote slangeklem (±32 mm)
  Tape (liefst duck-tape/ gaffa)


  Het in elkaar zetten van de Knikker geweer:

  Als eerste maak je de keuken-gas-aansteker open en zoek je de twee draden (pinnen) op die de statische electriciteit moeten geleiden en soldeer of knoop er 2 draden aanvast. Vervolgens boor je 2 kleine gaatjes in de aansteker en geleid de draadje erdoor. Zorg ervoor dat de draden niet te dicht bij elkaar komen zodat de aansteker geen electiciteit verliest. Vervolgens draai je de twee koperen schroeven aan weerszijden door de colafles (aan de onderkant van de fles) Zorg dat er ±3mm ruimte tussen de schroeven komt te zitten. Maak de twee draden vast aan de schroeven en test of er een vok komt (zo niet draai de schroeven iets naar elkaar toe). Plak dit alles goed af.

  Om de Knikker geweer na ieder schot weer verse lucht (O2) te geven zetten we een ventiel aan de onderkant van de fles. Hiervoor kun je het beste eerst een gat boren van 5mm om het ventiel er daarna stevig/hardhandig in te duwen. Maak het gat niet groter dan 5mm anders sluit het net niet goed meer af en heb je kans dat de vlam langs het ventiel schiet wat als gevolg kan hebben dat de fles/tape in de vik vliegt (wat wel weer leuke foto\'s op kan leveren voor het foto-album Als het ventiel goed vast zit, ze je de fietspomp erop en tape je dit geheel goed vast!

  Je Knikker geweer is nu bijna klaar. Zet gewoon de 1/1,5 meter lange pvc buis/loop een klein stukje in de fles (zet de loop te diep in de fles en hij gaat ook mee branden. Misschien wil je er nog wat tape en lijm er omheen doen om het geheel luchtdicht te maken. (Wat ook goed werkt is een gat in de dop boren en de loop daardoor heen te schuiven)
  Het laatste wat nu nog gedaan moet worden is het vast zetten van het tweede ventiel. Zet het ventiel aan de andere kant van de pomp ergens in het midden van de fles en zet vervolgens de slangeklem (met een klein gat erin geboord van 5mm) over het ventiel). Dit is om het ventiel vast te houden, aangezien een ventiel in je been geschoten krijgen niet echt lekker is (uit eigen ervaring.

  Schieten met je Knikker geweer:

  Ook al is het illegaal om met je Knikker geweer te schieten ben je natuurlijk niet helemaal hier gekomen om je Knikker geweer vervolgens in de kast te leggen samen met andere atoombommen die je gemaakt hebt maar (nog) niet mag gebruiken Allereerste moeten we een goed projectiel hebben. Knikkers gaan verschrikkelijk hard en zijn uiterst scherp. Met een knikker kun je door 3 kartonnen verhuisdozen heen schieten! Als je recht in de lucht schiet heb je 11 seconden voordat deze weer op de grond terecht komt.

  Nu we alles klaar hebben gezet, hebben we alleen nog brandstof nodig. Deodorant is waarschijnlijk het beste gas om mee te schieten. De alcohol in de Deo verbrand snel en geeft voldoende druk om het projectiel door karntonnendozen heen te laten schieten. Haarlak is overigens geen goed idee aangezien dat op de konttakjes gaat plakken en ervoor zorgt dat de er geen vonken meer komen.
  Deodorant met alcohol en butaan (ga niet zelf lopen mixen, koop gewoon Deo met butaan erin) is perfect om mee te werken en veroorzaakt nooit voldoende druk om de fles te laten exploderen. Als je echter een projectiel helemaal vast zet in de loop zal het zwakste gedeelte van de fles (de achterkant) eraf vliegen en een mooie snee achter laten in je arm en/of buik. Gelukkig kunnen ze al wel een hele hoop weer repareren tegenwoordig.

  maak een kanon


  Benodigheden:

  -Loden pijp
  -knalwerk
  -een grondbloem.

  Zorg voor een loden pijp die ongeveer een meter lang is.
  Maak een kant goed dicht
  steek de pijp ergens in de grond, recht omhoog.
  Je kanon is nu klaar, om het te gebruiken moet je een goede manier vinden
  om 2 lontjes tegelijk aan te kunnen steken.
  Zorg dat beide lontjes ongeveer tegelijk aan zijn gegaan en gooi eerst het knalwerk in de buis, en dan de tol.
  Wat er nu gebeurt is dat het knalwerk (rotje/ nitraat) een hele hoge druk
  opbouwt in de buis, waardoor de grondbloem heel hard word afgeschoten.
  De grondbloem gaat in de lucht aan en je ziet een tol hoog in de lucht!
  Let op: De Tol schiet erg hoog de lucht in, hou er rekening mee
  dat de tol ook weer op de grond komt, misschien als hij nog aan is!

  Morning glorie bom


  1) 5 Cm pvc buis
  2) Drie morning glorie\'s
  3) Twee kurken
  4) Llontje en tape.  Snij de kurk op maat zodat ze goed strak in de pvc buis passen laat de bovenkant nog even open. Haal al het kruid uit de morning glorie\'s dus helemaal uit elkaar halen. Doe het kruid in de pvc buis. prik nu een gat in het midden van de kurk bovenin zodat het lontje er makkenlijk in past.

  doe het lontje er dan in en druk je kurken met het lontje goed op de buis (het lontje moet het kruid raken!).

  En doe als laast nog wat tape er om heen vooral om de bovenkant van die kurk zodat die er niet uitschiet. en dan ben je klaar als je hem goed in elkaar hebt gezet Knalt die nog harder dan een dieptebom

  Verfbom
  Wat heb je nodig:

  - Een blik verf
  - Een mooi fel kleurtje(lichtgroen,roze,geel,rood,blauw...)
  - Een hoeveelheid droog ijs

  Werkwijze:
  Gooi het ijs in het blik verf en zet het deksel erop

  Tennisbal bom
  Maak een tennisbalbom:

  Wat heb je nodig.

  1. Een tennisbal ( lijkt me logisch met die naam he )
  2. Lucifers ( 1/2 doosjes naar eigen keuze)( haal van wat meer doosjes de strijkranden eraf..anders kom je tekort!)
  3. Tape
  4. Mesje ( liefst gewoon zakmes ofzo waar je goed mee kan snijden)
  5. De buurman ( dit is het belangrijkste )

  Maak in de tennisbal een gat met een doorsnede van 1/2 cm.

  H aal van de doosjes lucifers de strijkranden af en plak ze in de tennisbal.

  Stop van de lucifers alleen de kopjes erin ( hoe je die eraf haalt moet je zelf maar kijken)

  Haal niet het kruit eraf.. mag van 1/2 lucifers maar niet van veel anders werkt het natuurlijk niet!

  Doe de kopjes erin.

  doe er flink wat tape omheen.

  het fijnste is natuurlijk dat het stuk tape wat het gat bedekt dat je daar ook ff een strijkrand aan maakt.

  met tape erom heen doen bedoel ik een paar lagen.

  Gooi de tennisbal tegen een muur aan.. auto is ook vet ..maar dat kan wat kosten opbrengen.

  vliegt minstens 10 meter weg.

  blijf er wel een beetje uit te buurt.

  Ik maak zelf meestal die batterij-zuurbom , Want die gaat echt hard!

  za 25-11-2006 om 14:57
Reacties (51)

Reageren
 1. Blaze

  Ik ruik een kopie > plak van een andere site.

  En waarom moeten er nou zoveel vuurwerk topics =\'( WAAROM!

  Welke malloot is er op die sub gekomen

  za 25-11-2006 om 15:01
 2. Hama

  Nice kan ik wel gebruiken...

  za 25-11-2006 om 15:02
 3. Xaliom

  Mooi Topic !!

  Was al heel lang op zoek naar dat pingpong bal rook bommetje
  ik speel namelijk pingpong in een club en kan er dus makkelijk een heleboel balletjes meenemen


  Open up and say \'aaaaaahhh\'!

  za 25-11-2006 om 15:02
 4. Fifa06

  Vermeld de bron ook gelijk ff, misschien hebben andere nog wat aan de rest vd site

  Bewerkt door Fifa06 op za 25-11-2006 om 15:02
  za 25-11-2006 om 15:02
 5. Arestrooper

  ziet er tof uit, maar wat zijn sterretjes toch

  za 25-11-2006 om 15:06
 6. Hama

  Quote: arestrooper

  ziet er tof uit, maar wat zijn sterretjes toch


  Dit

  za 25-11-2006 om 15:10
 7. Arestrooper

  Quote: hama

  [..]

  Dit

  en kan je dat niet zelf maken ofzo?

  za 25-11-2006 om 15:16
 8. Hvtdegekste

  Verfbom
  Wat heb je nodig:

  - Een blik verf
  - Een mooi fel kleurtje(lichtgroen,roze,geel,rood,blauw...)
  - Een hoeveelheid droog ijs

  Werkwijze:
  Gooi het ijs in het blik verf en zet het deksel erop  Droog ijs

  za 25-11-2006 om 15:20
 9. Plukky

  Mooi gedaan, maar dit is waarschijnlijk een hoop knip/plakwerk :\')

  Bewerkt door Plukky op zo 10-01-2010 om 03:51
  za 25-11-2006 om 15:21
 10. Peter91

  Gister nog crofty\'s gemaakt. Alleen we deden het op een industrie terrein waar de politie was. Alleen niet gepakt.


  Whoop
  za 25-11-2006 om 15:58
 11. Nlassasin

  hier voeg ff toe

  topic van mij zelf bedacht ^^

  is ook wel vet om zelf te maken

  linkje

  Bewerkt door Nlassasin op za 25-11-2006 om 16:02
  »» 4dd b4n4n4 70 ur 516 f0r W0R|D D0M1N4710N! ««
  »»_l_ _l_ 1 H4ck Wh47 U 60nn4 D0 4b0u7 17 _l__l_««
  za 25-11-2006 om 16:01
 12. Hamkazo

  Quote: hvtdegekste

  Verfbom
  Wat heb je nodig:

  - Een blik verf
  - Een mooi fel kleurtje(lichtgroen,roze,geel,rood,blauw...)
  - Een hoeveelheid droog ijs

  Werkwijze:
  Gooi het ijs in het blik verf en zet het deksel erop


  Droog ijs


  Goh, ik denk dat de meesten hier niet zo 1,2 3 aan droogijs kunnen komen. Droogijs is gevaarlijk btw.


  ET-AW
  za 25-11-2006 om 16:36
 13. Aar

  Quote: audiogesprek

  Ik maak zelf meestal die batterij-zuurbom , Want die gaat echt hard!

  Ben je wel goed bij je hoofd. Stel je krijgt dat in je gezicht...
  Dat is wel iets anders dan een paar blauwe plekken van vuurwerk hoor, wat ze niks boeit.

  LEVENSGEVAARLIJK!!!!!!!!!!

  Bewerkt door Aar op za 25-11-2006 om 16:49
  za 25-11-2006 om 16:48
 14. Hamkazo

  Snap zowiezo niet eens dat hij dat hier post. Met die batterijen en glas enzo.
  Waarom een buurman? bij de tennisbal. Wou je je eigen buurman op gaan blazen?
  BTW, was de croftybom handleiding niet eerder verwijderd hier ivm ongelukken??.

  PS. hopelijk krijg je een keer een vlinke smak zuur in je gezicht. Weet je dat ook meteen

  Bewerkt door Hamkazo op za 25-11-2006 om 17:09
  ET-AW
  za 25-11-2006 om 17:05
 15. Vuurwerkpyro

  Of je vult een plastic zak met gas en zuurstof..
  Dan knoop je hem dicht en schiet je erop met een romeinse kaars..

  zo 26-11-2006 om 13:43
Reageren