26/05/2011 12:27

Facebook gaat samenwerken met Spotify


Volgens het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes gaat Facebook in samenwerking met Spotify een muziekdienst aanbieden. Volgens het blad is het goed mogelijk dat dit al over enkele weken ingevoerd zou kunnen worden, al zegt Spotify nog van niets te weten. De dienst zou de naam 'Facebook Music' of 'Spotify on Facebook' gaan dragen. Gebruikers uit landen waar Spotify beschikbaar is, waaronder Nederland, krijgen dan op Facebook een Spotify-knop te zien.

"Om muziek te beluisteren, is het wel nodig om de Spotify-applicatie te installeren, maar daarna kan muziek via Facebook worden afgespeeld", aldus het tijdschrift.

Volgens het gerucht zou met de deal geen geld gemoeid zijn. Spotify ontkent overigens dat de deal in de pijplijn zit, maar het is zeker niet ongebruikelijk dat bedrijven bij het bestaan van nog niet aangekondigde diensten de kaken stevig op elkaar houden.

Overigens biedt Spotify al Facebook-integratie via Facebook Connect, waarmee Spotify-gebruikers kunnen zien wat hun vrienden op de 'social network'-site beluisteren.
Door Aar In Social media Bron Tweakers.net

Reacties (2)

Reageren
 1. Loller1

  Eigenlijk zie ik hier geen praktisch nut in Het zal Spotify zeker aan meer gebruikers helpen?

  Bewerkt door Loller1 op zo 29-05-2011 om 07:55
  zo 29-05-2011 om 07:55
 2. Wingedbull

  Jammer dat dit nog niet in Belgiƫ beschikbaar is...

  ma 30-05-2011 om 17:23
Reageren