07/07/2011 18:22

Facebook werkt samen met Skype aan videochat


Facebook heeft aangekondigd dat het videochat zal gaan ondersteunen door middel van een samenwerking met Skype. Gebruikers moeten hiervoor een speciale plugin downloaden om met hun vrienden op Facebook te kunnen videochatten. Hetzelfde idee zien we ook terug bij Google Talk, welke dit eveneens met een plugin in de browser mogelijk maakt. Naast deze ontwikkeling zal het ook mogelijk worden voor gebruikers om meerdere personen toe te voegen aan een chatsessie. Voorheen was het mogelijk om met slechts één persoon tegelijkertijd te chatten.

Met deze nieuwe ontwikkeling biedt Facebook een feature aan die concurrent Hyves (nog) niet aanbiedt. Laatst werd al bekend dat het aantal leden van de beide netwerken nagenoeg gelijk ligt, wie weet zorgt deze ontwikkeling ervoor dat Facebook de grootste wordt. Wel is het belangrijk om ook het nieuwe sociale netwerk van Google (Google+) in de gaten te houden, waar videobellen al mogelijk was. Daar is het zelfs mogelijk met meerdere mensen tegelijk te videobellen.
Door Webmaster In Social media Bron Mediabureau ZIGT

Reacties (2)

Reageren
  1. Chielt

    Ik heb altijd het idee dat video bellen nog uit de tijd van MSN en in de zakenwereld is. Vroeger ging je nog met je vrienden " cammen" op msn. Ik zie bijna nooit meer mensen met een externe webcam, enkel met een ingebouwde cam in het geval van een notebook. Ik ben benieuwd hoeveel dit gaat toevoegen aan facebook...

    ma 11-07-2011 om 10:22
  2. Webmaster

    Denkt aan het vroegere Netmeeting. Voldeed dat niet prima? Alsof je straks speciaal naar Facebook gaat om met iemand te cammen. Volgens mij is dit meer het idee van we ondersteunen het, dan horen we erbij en lopen we niet meer achter op de concurrent.

    ma 11-07-2011 om 10:52
Reageren