10/09/2011 22:07

Androidfabrikanten kopen weer licenties van Microsoft


Androidfabrikanten en Microsoft hebben weer een overeenkomst gesloten voor het nemen van een licentie op software waar Microsoft patenten op heeft. Acer en ViewSonic hebben een licentie gekocht. Zo blijkt uit een verklaring van Microsoft. Microsoft heeft dit jaar al eerder een overeenkomst gesloten met fabrikanten die Android gebruiken voor hun smartphones en tablets. Microsoft verkocht eerder licenties aan kleinere bedrijven, maar ook Amazon en HTC hebben al langer een overeenkomst met Microsoft gesloten.

Android jacht

Microsoft is dit jaar zeer hard bezig met het achter aangaan van bedrijven die Android gebruiken en daarmee patenten schenden die van Microsoft zijn. Rechtszaken tegen Motorola en Barnes & Noble zijn nog niet uitgesproken.

Details over zulke overeenkomsten worden echter nooit bekendgemaakt. Wel zou HTC voor elk toestel waar Android op staat 5 dollar (ongeveer 3,66 euro) betalen aan Microsoft.

Terwijl ViewSonic enkel Androidtablets aanbied, maakt Acer ook smartphones met Android als besturingssysteem. Android, dat ontwikkeld wordt door Google, is al vele maanden langer de aanleiding tot rechtszaken. Onder andere Apple en Microsoft hebben de jacht geopend om de producten te blokkeren.

Door Loller1 In Mobile devices Bron nu.nl

Reacties (2)

Reageren
 1. Hastiard

  Spelling fout in de nieuws:

  Andoid Jacht=Android Jacht


  Voor Makkelijk Software Downloads:
  Filehippo
  Software*Hardware*Games Nieuws:
  Neoseeker
  Informatie Over Mijn Geboorteland
  Informatie Over Kurdistan(Noorden Irak)

  KidGoku>>HastiarD
  zo 11-09-2011 om 14:38
 2. Webmaster

  Quote: hastiard

  Spelling fout in de nieuws:

  Andoid Jacht=Android Jacht

  Aangepast

  zo 11-09-2011 om 15:29
Reageren