13/09/2011 12:31

Windows Live Wave 5 in ontwikkeling


Microsoft is buiten Internet Explorer 10 en Windows 8 ook druk bezig aan de 5de wave van de Windows Live Essentials. Onlangs kregen SkyDrive en Hotmail al een update, maar dit zou slechts het topje van de ijsberg zijn. Microsoft zou zicht met de 5de wave vooral focussen op web services.Wave 5 word de codenaam van de komende vernieuwing van de Windows Live Essentials. Net als de 2 voorgaande versies die respectievelijk Wave 3 en Wave 4 als codenaam meekregen. Dat is geen toeval, want Windows krijgt ook een nieuwe versie. Bijde softwarepakketten werken samen in een streng verband.

Sinds 1 jaar is Windows Live al onderdeel van Microsoft's Windows divisie. Dit geeft aan hoe belangrijk het internet is voor Windows 8. Windows Live Essentials Wave 5 is momenteel in ontwikkeling en zou al bij Milestone 2 zijn aanbeland, zo meld WinBeta. Er word verwacht dat er omtrent Windows Live Essentials Wave 5 nieuws zal worden gemeld op de BUILD conferentie.

Windows 8 zou in samenwerking met Windows Live vooral met het synchroniseren en het opslaan van u gegevens in de cloud meten werken. Volgens sommige zouden de functies die SkyDrive en Windows Live Mesh te bieden hebben worden ingebouwd in Windows 8.

SkyDrive
Nadat SkyDrive eerder al werden aangepast met nieuwe technologiƫn, schijnt Microsoft met zijn online opslagdienst nog grote plannen te hebben. Wave 5 zou er namelijk moeten voor zorgen dat SkyDrive een onbeperkte hoeveelheid foto's en documenten zou kunnen opslaan. Voor alle andere documenten blijft de vertrouwde 25GB gereserveerd. Ook zou er meer ondersteuning moeten komen voor diverse bestandsformaten.
Door Loller1 In Instant messaging Bron Mynetx, Liveside

Reacties (3)

Reageren
 1. Larsisgoed9

  Super!
  Hierin laat Microsoft weer eens zien hoeveel beter ze dan Apple zijn, die niet eens een online e-mail dienst heeft (of zo karig is dat het niet eens bekend is) laat staan een SkyDrive idee.

  Ik gebruik SkyDrive al enkele jaren en het bevalt me echt super goed, vooral dat je documenten makkelijk kan opslaan vanuit Office en direct op je SkyDrive kan zetten en vervolgens meteen op een andere PC eraan kan werken is ideaal.

  Windows 8 en de nieuwe Office ga ik zeker kopen, de screenshots die uitgelekt zijn zien er veel belovend uit.

  Microsoft, you're gonna be the best!


  Rapifia Nederland
  di 13-09-2011 om 17:21
 2. Loller1

  Dat Microsoft (mogelijk) van plan is om onbeperkte online opslag te geven voor documten en foto's valt zeker toe te juichen. Voor video's enzo blijf er dan nog 25 GB over, waar je toch ook al wat mee kan...

  di 13-09-2011 om 17:35
 3. Tim

  Ik vind SkyDrive maar overbodig en superlomp in gebruik.
  Een dienst als Dropbox werkt vele malen beter...

  di 13-09-2011 om 18:46
Reageren