22/09/2011 19:02

Updates en 'likes' gebruikt voor reclame door Facebook


De informatie die gebruikers achterlaten in statusupdates zouden door Facebook worden gebruikt om gericht reclame te kunnen verspreiden. Zelfs al zou die informatie voor een door de gebruiker beperkte groep bedoeld zijn. Dat heeft een topman van Facebook gezegd op vraag van de Europese privacywaakhond. Zij maken zich echter zorgen over de privacy van de gebruikers op Facebook. De onduidelijkheid bij de instellingen zijn door vele al vaker in vraag gesteld. Waarop Facebook altijd melde dat die informatie niet werd gedeeld met adverteerders.

Statusupdates

Facebook heeft bekend dat het de informatie die wordt getypt in statusupdates gebruikt om beter advertenties te kunnen tonen aan de gebruiker. Mocht je bijvoorbeeld iets typen over de 'chihuahua' (kleinste hondenras) dan zou je reclame krijgen over dit hondenras.

Het gebruik van die informatie zou zelfs ook kunnen als het lid van het sociale netwerk enkel die informatie deelt met een select groepje. Facebook zegt wel duidelijk dat die info niet word gedeeld met de adverteerders die gebruik maken van het netwerk.

'Like'-knop

Ook de 'like'-knop zou worden gebruikt om advertenties gericht te kunnen tonen aan de gebruikers. Dat geld ook voor content dat niet op Facebook zelf staat. En nogmaals zegt Facebook dat de informatie niet wordt gedeeld met adverteerders.
Door Loller1 In Social media Bron Nu.nl

Reacties (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties geplaatst op dit bericht.
Reageren