27/09/2011 20:02

Marketplace voor Windows Phone heeft webversie


Marketplace heeft vandaag een web versie gekregen. Windows Phone-gebruikers kunnen daarmee applicaties aankopen en installeren op hun smartphone. Ook voor Nederland en België is de web versie van Marketplace al direct beschikbaar. Nadat je hebt aangemeld met een Windows Live-ID, kan je applicaties downloaden en aankopen waarna deze direct naar je smartphone worden gestuurd.

Bovenaan de site is een kader te zien waarin apps worden voorgeteld. De apps zelf zijn ingedeeld in games en apps. Binnen die onderverdeling kan dan weer worden gezocht in categorieën. Ook het filteren van de apps is mogelijk. Dat kan op gratis, nieuw, populair en nog andere.

Android kreeg ook al een web variant van zijn app winkel. Deze werkt op een vergelijkbare manier: na het aanmelden met een account van Google kunnen er applicaties worden aangeschaft die dan ook op je telefoon worden geïnstalleerd. Ook iOS heeft een online versie van zijn App Store. Echter hebben gebruikers van dit OS nog steeds iTunes nodig om apps te kunnen installeren.
Door Loller1 In Mobile devices Bron Tweakers.net

Reacties (2)

Reageren
  1. Loller1

    Ik hoop voor Microsoft dat het deze keer wat minder chaotisch gaat als met de eerste update. Ik wens het succes met Windows Phone en alvast toe.

    di 27-09-2011 om 21:26
  2. Roelvb

    Ik dacht dat er al lang een web-based versie van de Marketplace was?!


    do 29-09-2011 om 20:03
Reageren