11/11/2011 14:15

160TB per week door T-Mobile klanten verbruikt


T-Mobile klanten verbruiken zo'n 160TB aan data in een week. Dat meld de provider bij het bekend maken van zijn kwartaalcijfers. T-Mobile boekte zo'n kwart meer winst, echter staat de omzet van de provider onder druk. In vergelijking met het zelfde kwartaal vorig jaar is de hoeveelheid gebruikt mobiel internet verdubbeld. "De groei was 108 procent. In vergelijking met juni 2008, toen we de iPhone gingen verkopen in Nederland, wordt 27 keer meer data verbruikt door onze klanten," zo meld Michael Vos.

T-Mobile weigert om preciseren cijfers te geven over het aantal verbruikte TB. Vorig jaar gaf de provider al aan dat ze 77% geheugen hadden verbruik per week. Dat wil zeggen dat er, met de huidige 160TB, een groei is van 108%.

In een jaar nam het aantal klanten van T-Mobile toe met 10%. Ondertussen zouden er al 5 miljoen Nederlanders zijn aangesloten bij de Duitse provider. Dat neemt ook met zich mee dat T-Mobile de kleinste van de drie grote providers in Nederland is, KPN gaat aan de haal met 5,5 miljoen klanten, waarmee het de grootste is, terwijl Vodafone het doet met 5,3 miljoen. Het voorbije jaar gaf T-Mobile 32 miljoen euro uit om hun netwerken te onderhouden en vernieuwen. Vodafone heeft zijn jaarlijkse investering met 40 miljoen verhoogt: naar 240 miljoen euro.

Al zou T-Mobile het moeilijk hebben met de omzet, de winst laat een stijgende lijn zien, die steeg met 23,5% naar 121 miljoen euro. Dat zou komen omdat de provider naar eigen zeggen ‘goed op de kosten let’. Deze resultaten op financieel vlak zou een reden zijn voor de provider om nieuwe abonnementen door te voeren die met minder gunstige voorwaarden zouden zijn gekoppeld. Deze zomer al vernieuwde T-Mobile zijn lijn abonnementen. Dat had tot gevolg dat het datalimiet terug werd geschroefd, terwijl de prijzen gelijk bleven.
Door Loller1 In Mobile devices Bron tweakers.net

Reacties (1)

Reageren
  1. Loller1

    Mmm, lijkt me ergens best wel veel. Begrijp niet dat je zoveel mobiel internet kan verbruiken... Ik gebruik nooit internet op m'n smartphone...

    vr 11-11-2011 om 23:55
Reageren