12/11/2011 18:30

GPS en push oorzaak accuprobleem iPhones


Onlangs heeft Apple iOS 5.0.1 uitgebracht, deze update zou het welbekende probleem met het accu van de iPhone moeten oplossen. Maar het tegendeel is waar, soms zijn de problemen weg, maar soms stapelen de problemen zich alleen maar op. iPhone eigenaren melden dat het uitschakelen van locatiebepaling en push notificaties een zeer positieve uitwerking heeft op het accu.

Echter zijn er ook meldingen waarbij het niet helpt. De update die Apple donderdag avond uitbracht zou het probleem moeten oplossen, maar dat bleek niet het geval. Sommige gebruikers melden dat het verschil in aantal geïnstalleerde apps ook het verschil in accuduur zou veroorzaken. Maar Apple heeft niet gemeld wat het probleem echt veroorzaakt en dus ook niet of het echt is opgelost.

Simkaart

Ook duiken er weer problemen op met de simkaart in iPhone toestellen. Deze word bij sommige niet herkend of hij ontvangt geen signaal. Het probleem lijkt minder vaak voor te komen dan het accuprobleem. Tevens is het niet bekend of de bug wordt veroorzaakt door iOS 5.0.1.

Accu

Ook gebruikers die eerst geen last hadden van het probleem met iOS 5, kunnen na de update de problemen toch nog meemaken. iOS 5.0.1 lijkt de situatie in sommige smartphones te verslechten.

iOS 5 bug

Het lijk in beide gevallen te gaan om een bug die zich enkel voordoet op een iPhone 4S, iPhone 4 en iPhone 3GS met iOS 5. Pas na de lancering van de nieuwe versie van Apples mobiele OS kwamen de klachten binnen. Apple zal dus een tweede poging moeten doen om dit probleem op te lossen.
Door Loller1 In Mobile devices Bron Tweakers.net

Reacties (1)

Reageren
  1. Loller1

    Ik vraag me eigenlijk af of Apple het de eerste keer wel heeft getest. Dat de GPS hier iets mee te maken kon hebben werd al langer gezegt, maar ja, we kennen Apple ondertussen wel.

    za 12-11-2011 om 22:18
Reageren