20/12/2011 15:08

Firefox 9 gepubliceerd


De nieuwe versie van Firefox is ter download aangeboden, hoewel deze nog niet op de frontpage van Mozilla te vinden is. De nieuwe versie van Firefox zou zijn voorzien van een betere Javascript-engine en verbeteringen voor ontwikkelaars.

De verbeterde Javascript-engine in Firefox 9 zou javascript 20 tot 30 procent sneller moeten kunnen renderen. Dit komt door de ondersteuning voor type inference, dit zorgt ervoor dat de javascript-code wordt geanalyseerd voordat deze wordt gecompileerd.
Daardoor hoeft de compiler met minder scenario's rekening te houden. Type inference wordt al gebruikt in enkel programmeertalen met statische typeringen, maar dit is ongebruikelijk in talen met statische typering.

Verder is opnieuw te ondersteuning voor HTML5 en CSS3 verbeterd. Ook is font-stretch toegevoegd. Het grappige is dat font-stretch al in CSS2 gedefinieerd was, maar is komen te vervallen in CSS2.1. In CSS3 wordt opnieuw een poging gedaan om font-stretch erin te krijgen.

Verder is de integratie met Mac OS X Lion verbeterd. Zo is het thema beter toegesneden op de nieuwste OS X-versie en kan er met twee vingers worden geswiped. Tot slot is de stabiliteit van de browser verbeterd, claimt Mozilla. De versie kan worden gedownload voor Windows, OS X en Linux.

Door Roelvb In Browsers Bron Tweakers.net

Reacties (1)

Reageren
  1. Crimineeltj

    Ik gebruik firefox amper nog sinds google chrome maar heb het er nog wel op, Wat ik jammer vind is dat firefox 8 niet geupdate werd naar firefox 9.
    Zo ga je toch heel veel mensen houden die nu op firefox 8 bijv blijven hangen terwijl straks firefox 10 of 11 bijv al uit is.


    Online Opslag nodig hier de oplossing http://db.tt/HagL8IMK
    ma 26-12-2011 om 12:51
Reageren