01/03/2012 23:10

Marktaandeel Firefox neemt weer toe


Voor de tweede maand op rij heeft de browser Google Chrome marktaandeel moeten inleveren. Internet Explorer is al vijf maanden stabiel en bij Firefox lijkt het tij weer te keren: de browser nam al het marktaandeel dat Chrome verloor, in.

Dat blijkt uit de cijfers van Net Applications NetMarketShare. Chrome groeit al sinds zijn ontstaan sterk, maar in januari leverde het 0,2 procentpunt van zijn marktaandeel in en in februari moest het opnieuw inleveren, toen 0,04%.

In januari was het Internet Explorer dat mocht genieten van de daling van Chrome en Firefox, maar in februari zijn het juist Firefox en Safari die hun marktaandeel zien stijgen. Ook Opera groeide licht. Safari groeide van 4,9% naar 5,2%. Internet Explorer is nog steeds de grootste met 52,8%.

Internet Explorer 6
Ondertussen is Internet Explorer 6 uit de top 5 meest gebruikte browser gestoten. Internet Explorer 8, Internet Explorer 9 en Firefox 10 bekleden de top 3. Nadat in januari IE6 weer 0,6% marktaandeel bij mocht tellen, verliest het in februari 1,1%. Zowel in Nederland als in België is het gebruik van Internet Explorer 6 onder die 1% gezakt.
Door Loller1 In Browsers Bron nu.nl

Reacties (3)

Reageren
 1. Gwn_mark

  IE vind ik dus totaal niks, echt nooit wat mee gehad.
  Dus firefox gebruikte ik aardig vaak.
  Onlangs ben ik Comodo Dragon gaan gebruiken wat het zelfde werk als Chrome, die liep ook vrij vaak vast en kon ik sites gewoonweg niet bezoeken.
  Met Firefox heb ik wel regelmatig een vastloper,
  maar de voordeel die FF heb tegenover de rest, vind ik zelf groot genoeg om Firefox gewoon als me favo browser te noemen.

  vr 02-03-2012 om 11:19
 2. Crimineeltj

  Jammer hopelijk komt Chrome weer snel terug aan de top, Ik heb firefox lang gebruikt maar het verbruikt gewoon te veel geheugen en alles en vind hem ook niet sneller reageren dan Chrome.

  Maar ja zo ieder ze ding.


  Online Opslag nodig hier de oplossing http://db.tt/HagL8IMK
  vr 02-03-2012 om 18:27
 3. Larsisgoed9

  Tja, Chrome, FF en IE mag ik allebei en heb ik allemaal geïnstalleerd. Safaria en Opera heb ik ook geïnstalleerd alleen die gebruik ik alleen voor het checken van mijn gemaakte websites.

  Chrome en FF gebruik ik hoofdzakelijk, IE als FF en/of Chrome hem spacet.


  Rapifia Nederland
  za 03-03-2012 om 15:55
Reageren