03/03/2012 19:56

Sony komt eind 2012 met Windows Phone 8 smartphone


Sony heeft plannen om eind dit jaar smartphones op de markt te zetten met het Windows Phone OS van Microsoft. Dat melden bronnen van Tweakers.net. De eerste telefoon van Sony Mobile met Windows Phone op zouden op versie 8 van het OS moeten draaien.

Sony heeft de strategie van zijn mobile divisie, die onlangs volledig is afgekocht, veranderd. Waar ze onder de naam Sony Ericsson enkel Android telefoons verkochten, moeten daar nu ook Windows Phone toestellen bij komen.

Een toch zeer opvallende zet. Sony probeert namelijk zich meer te richten op integratie van zijn smartphones, tablets en PlayStation-consoles. En dat terwijl Xbox Live, de concurrent van PlayStation vast is geïntegreerd in het mobiele besturingssysteem. Wellicht kan een app voor PS3 naast die van de Xbox bestaan op mogelijke toekomstige Windows Phone toestellen van Sony Mobile. Ook had Sony al een tijdje geleden aangegeven dat het OS van de PS Vita was gemaakt met de mogelijkheid om zich uit te breiden naar de smartphone markt.

Sony Ericsson was vorig jaar al aan het experimenteren met Windows Phone 7. Toen doken er al prototypen van op. Sony werkte al eerder samen met Microsoft, waarvan de recentste toestellen de Xperia X1 en X2 zijn, beide draaide op Windows Mobile.
Door Loller1 In Mobile devices Bron Tweakers.net

Reacties (1)

Reageren
  1. Loller1

    Zouden we dit mogen zien als een bevestiging dat Windows Phone 8 eind dit jaar uitkomt?

    za 03-03-2012 om 20:44
Reageren