29/09/2010 20:22

Microsoft verbetert beveiliging Hotmail


Microsoft heeft extra beveiligingmethodes toegepast om het kraken van accounts tegen te gaan. Voortaan is het mogelijk om een account te koppelen aan een betrouwbare computer waarmee de gebruiker een wachtwoord kan herstellen of de gebruiker kan een mobiele nummer toepassen. Voordat deze beveiligingsmethodes werden toegepast, moesten Hotmailgebruikers hun wachtwoord naar een ander e-mailadres toesturen als ze het wachtwoord vergeten waren.

Deze methode blijkt echter niet veilig te zijn, omdat de meerderheid van de gebruikers de beveiligingsvraag vergeten waren. Daarnaast konden krakers makkelijk het antwoord vinden op internet.

De gebruikers van Hotmail moeten voortaan hun mobiele telefoon gebruiken. Zo ontvangen zij een geheime code via de sms, waarmee zij het wachtwoord kunnen veranderen en herstellen. Een andere optie is om Hotmailaccount te koppelen aan een betrouwbare computer, zodat ze op dit systeem meteen hun wachtwoord kunnen verbeteren of veranderen.
Door Webmaster In Security Bron Techzine

Reacties (3)

Reageren
 1. Bassleader

  Leuk maar waar kan je je mobiele nummer in voeren enso dan ? links zou wel leuk zijn en handig natuurlijk

  vr 01-10-2010 om 13:09
 2. Loller1

  *Loller1 heeft om een of andere reden het voorgevoel dat deze beveiliging hacken nog makkelijker maakt...

  vr 01-10-2010 om 19:27
 3. Tim

  Ik ben het eens met hierboven, denk bijvoorbeeld alleen al aan klasgenoten o.i.d. die het even leuk vinden je Hotmail account in te gaan.
  Vraagt even of je de telefoon mag lenen, gaat naar Hotmail site, wachtwoord vergeten » SMS » Jeej!

  zo 03-10-2010 om 01:30
Reageren