18/04/2011 13:20

Google positief over succes iPhone


Google is blij met de groei van de populaire telefoon van Apple. Dat heeft de topman Daniel Alegre van Google Azië gezegd in een interview. "Het is geen strijd tussen Android en iPhone. Beide toestellen leveren ons meer omzet op", aldus Alegre. Sinds de komst van de iPhone wordt de zoekmachine Google vaker gebruikt. "Google is vooral de zoekmachine en daarnaast ook Android, maar een verkochte iPhone betekent niet direct verlies voor het bedrijf."

Applicaties

Inmiddels sluit Google zo’n 350.000 Androidtoestellen per dag aan, maar het bedrijf verdient ook aan applicaties op de iPhone. “We halen geld uit de groei van de iPhone.”

Op de iPhone zijn standaard de applicaties Google en Google Maps geïnstalleerd. Ook zijn andere applicaties zoals Google Latitude populair op de iPhone.
Door Webmaster In Mobile devices

Reacties (3)

Reageren
 1. Loller1

  Google heeft nu dus eigenlijk een win-win situatie gemaakt?

  ma 18-04-2011 om 13:58
 2. Chielt

  Blijft natuurlijk wel dat elke iPhone die gekocht wordt in plaats van een android toestel minder winst/omzet oplevert. Want die zelfde zoekdiensten worden ook op Android gebruikt. En als je én android én met google zoekt, is dat meer winst dan wanneer je alleen maar met google zoekt. Ook is het android systeem per default doordrenkt met google. Eigenlijk is een android toestel alleen optimaal te gebruiken met een google account.

  ma 18-04-2011 om 17:20
 3. Tim

  Google past zich perfect aan, aan iOS. Dat doen ze eigenlijk al vóórdat ze met Android kwamen en daarna nog steeds.
  Krijg mijn Agenda en Contacten netjes gesynced in mijn telefoon, evenals dat GMail als één van de providers in iOS kan worden gekozen.
  Kan nou niet zeggen dat Hotmail hier heel erg hard aan mee werkt, die pas sinds een half jaar POP3 ondersteunen. Om nog maar even niet te spreken over contacten en agenda. Hun eigen programma's, daar werkt het wel in, maar daar buiten is het ronduit slecht.

  ma 18-04-2011 om 23:34
Reageren